De lokale besturen van Jong N-VA werden de voorbije maanden vernieuwd. Als afsluiter van dat proces van interne democratie verkozen 170 leden ook een nieuw nationaal bestuur. Naast Tomas Roggeman als nieuwe voorzitter bestaat dat bestuur nu uit Sam Feys (secretaris, Kortrijk), Martijn Rogiers (penningmeester, Zedelgem), Andy Pieters (Maasmechelen), David Coppens (Aalst), Tom Vanderschoot (Balen), Sarah Van Hassel (Sint-Pieters-Leeuw) en Thomas Villa (Tienen). Dylan Vandersnickt uit Temse blijft voorzitter van de Afdelingsraad van Jong N-VA. In die hoedanigheid zetelt hij ook in de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de jongerenpartij.

Sterke jongerenkandidaten

Twee jongeren waren kandidaat om Jong N-VA te leiden de komende twee jaar. De 28-jarige Tomas Roggeman uit Dendermonde, die er het jongste gemeenteraadslid is, haalde het van de 29-jarige Michel Cardon uit Antwerpen. Tomas is geschiedkundige en econoom van opleiding. Hij werkt voor de Kamerfractie van de N-VA, waar hij specialist is in overheidsbedrijven en infrastructuur.

“Net wij als jongeren moeten nieuwe ideeën lanceren en de agenda bepalen”, licht Roggeman zijn ambitie toe. “Verder vind ik het belangrijk dat we de lokale afdelingen en de leden zo veel mogelijk betrekken. De werking van Jong N-VA moet van onderuit vorm krijgen. Ten slotte: de volgende verkiezingen zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Die moeten we nu al voorbereiden. We willen overal sterke jongerenkandidaten aanbieden.”