Yoleen Van Camp

Kamerlid

Voor betaalbare zorg en betere werkomstandigheden voor zorgverleners en een kordaat asiel- en migratiebeleid
2014 werd het jaar van Yoleen Van Camp. Op 23 mei verdedigde ze haar doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en twee dagen later werd ze verkozen als Kamerlid.

Yoleen is van ’87 en daarmee geeft ze met veel enthousiasme een stem aan onze jongerengeneratie. De kennis die ze heeft als verpleegkundige en diabeteseducator, wil ze inzetten voor onze gezondheidszorg. Zo hoopt ze bij te dragen aan een beleid met meer aandacht voor preventie, betaalbare zorg en een betere verloning van het zorgpersoneel.

Yoleen heeft de academische wereld nog geen vaarwel gezegd. Ze geeft gastcolleges in de masteropleiding en ijvert ervoor dat er voldoende budget wordt vrijgemaakt voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en de omkadering van onderzoekers. Zelf verbleef ze zes weken aan de Universiteit van Arizona voor een buitenlands onderzoeksverblijf.

Sinds 2019 legt Yoleen zich ook toe op een streng en kordaat asiel- en migratiebeleid.

Kempense met een hart voor dieren
Yoleen woont in Herentals en zet zich als Kempense in voor de belangen van deze mooie regio, met specifieke aandacht voor de mobiliteitsproblematiek. Ze ijvert voor betere treinverbindingen, de ondertunneling van de spooroverwegen, veilige afgescheiden fietspaden op gewestwegen en fietsostrades. In de historische hoofdstad van de Kempen is ze eerste schepen, bevoegd voor mobiliteit, lokale economie, markten, foren en feesten, sport en dierenwelzijn. Iedereen kent Yoleen als een grote dierenvriend, ze wil er steeds over waken dat er meer aandacht wordt besteed aan het welzijn van dieren. Ze neemt hier zelf lokaal en in Brussel het voortouw met verschillende initiatieven.

Verslingerd aan talen en sport
Verder heeft Yoleen een passie voor talen. Ze volgt sinds haar twaalf jaar avondschool, ze volgde Spaans, Russisch en Vlaamse Gebarentaal. Als schepen van Sport geeft ze zelf het goede voorbeeld en neemt zo vaak als ze kan de fiets en is zelf fervent sporter.

Politieke interesse
Van jongs af was Yoleen geboeid door de actualiteit en twijfelde ze geen seconde om voor de eerste keer op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kasterlee in 2012. Ze werd daar rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid en neemt nu zelf de handschoen op in Herentals als eerste schepen. Ze wil het vertrouwen van de mensen in de politiek herstellen en engageert zich voor een eerlijke politiek, in het belang van onze burgers en samenleving.