Yoleen Van Camp

Kamerlid - 6de plaats Kamer, Antwerpen

Jongste Kamerlid met expertise in gezondheidzorg
2014 werd het jaar van Yoleen Van Camp. Op 23 mei verdedigde ze haar doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en twee dagen later werd ze verkozen als Kamerlid.

Als jongere en enthousiast lid van Jong N-VA geeft ze met veel enthousiasme een stem aan onze jongerengeneratie. De kennis die ze heeft als verpleegkundige en diabeteseducator, wil ze inzetten voor onze gezondheidszorg. Zo hoopt ze bij te dragen aan een beleid met meer aandacht voor preventie, een betere verloning van het zorgpersoneel en een eerlijker en transparanter beleid.

Yoleen heeft de academische wereld nog geen vaarwel gezegd. Ze assisteert in de masteropleiding Verpleeg- en Vroedkunde en was tijdens haar doctoraat vertegenwoordiger in de Antwerpse Doctoraatsschool. Ze start jaarlijks verschillende studies op en ijvert ervoor dat er voldoende budget wordt vrijgemaakt voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en de omkadering van onderzoekers. Zelf verbleef ze zes weken aan de Universiteit van Arizona voor een buitenlands onderzoeksverblijf.

Kempense met een hart voor dieren
Yoleen woont in Herentals en zet zich als Kempense in voor de belangen van deze mooie regio, met specifieke aandacht voor de mobiliteitsproblematiek. Iedereen kent Yoleen als een grote dierenvriend, ze wil er steeds over waken dat er meer aandacht wordt besteed aan het welzijn van dieren.

Verslingerd aan talen en lopen
Verder heeft Yoleen een passie voor talen. Ze volgt sinds haar twaalf jaar avondschool, ze volgde Spaans, Russisch en Vlaamse Gebarentaal. Op sportief vlak gaat ze graag lopen, trouw vergezeld door haar hond.

Politieke interesse
Van jongs af was Yoleen geboeid door de actualiteit en twijfelde ze geen seconde om voor de eerste keer op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kasterlee in 2012. Ze werd daar rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid en volgt sinds haar verhuis naar Herentals de lokale politiek in de Keizerstede op de voet. Ze wil het vertrouwen van de mensen in de politiek herstellen en engageert zich voor een eerlijke politiek, in het belang van onze burgers en samenleving.