Willem Vandenbussche

Provinciaal Bewegingsverantwoordelijke Vlaams-Brabant en Brussel

Willem is geboren en getogen in Alsemberg en heeft de politiek met de paplepel meegekregen. Na de federale verkiezingen van juni 2010 begon hij te werken als parlementair medewerker van Ben Weyts. Na vijf jaar intensief samenwerken in het federale parlement koos hij ervoor minister Weyts mee te volgen naar zijn kabinet.

In 2015 kreeg Willem de kans om zich volop te focussen op de lokale afdelingen in zijn regio en werd hij provinciaal bewegingsverantwoordelijk voor Vlaams-Brabant en Brussel.

Overtuiging

Willem is een overtuigde Vlaming met een hart voor zijn streek. De Vlaamse en groene rand rond Brussel zijn z'n biotoop. Zijn engagement en ervaring in allerlei verenigingen helpen hem bij het maken van beslissingen op politiek niveau. De onderbouw bepaalt de bovenbouw.

Gemeentepolitiek

De politieke microbe heeft hij geërfd van zijn grootouders en wordt gesterkt door de dagdagelijkse problemen in buurgemeente Sint-Genesius-Rode. Tijdens de lokale verkiezingen van 2012 werd hij gemeenteraadslid in Beersel, waar hij met frisse ideeën zijn gemeente mee vorm probeert te geven.