Michiel Pletinckx

Communicatiemedewerker sociale media

Michiel werkt sinds februari 2020 op het N-VA-partijsecretariaat als communicatiemedewerker sociale media met specialisatie Twitter. Binnen een team van enthousiaste collega’s werkt hij dagelijks mee aan de communicatie van onze partij op sociale media.

Studies

Michiel studeerde aan de UGent en behaalde daar in 2017 een master in de Geschiedenis, gevolgd door een master in de Politieke Wetenschappen: afstudeerrichting Internationale Politiek in 2019. Als historicus en politicoloog is hij al jarenlang gepassioneerd door het politieke bedrijf en volgt hij de politieke actualiteit op de voet.

Twitter

Twitter wordt als communicatiemedium steeds belangrijker in de hedendaagse politiek. Maatschappelijke en politieke debatten worden steeds vaker gestart en gevoerd via Twitter. Michiel vindt het dan ook bijzonder boeiend om mee in te staan voor de communicatie van N-VA op Twitter.

Lokaal engagement

Zelf is Michiel ook politiek actief als afdelingsvoorzitter van N-VA Herzele. In zijn studententijd was hij bestuurslid van Jong N-VA UGent en onlangs richtte hij in zijn thuisbasis Herzele ook mee een Jong N-VA-afdeling op.