Mark Gillioen

Grafisch vormgever

Vind jij ook dat het huis-aan-huisblad van je N-VA-afdeling er steeds zo fris en mooi verzorgd uitziet? Dan mag je je lof richten tot Mark Gillioen. Hij geeft vanuit het partijsecretariaat vorm aan de lokale uitgaven van meer dan 300 N-VA-afdelingen.

Geen grafisch idee te gek

Mark is een oude rot in het vak. De voorbije twintig jaar werkte hij als grafisch vormgever voor een aantal grote reclamebureaus zoals Duval Guillaume en BBDO. Daar viel zijn oog voor nauwgezette composities en heldere illustraties meteen op.

Zijn kennis draagt Mark ook over op de volgende generatie designers. Hij gaf onder meer les aan de Don Bosco-school voor Wetenschap en Techniek, vaak aan anderstalige leerlingen.

De Ringo van de N-VA

In zijn vrije tijd reist Mark graag. Hij wil in zijn leven bijvoorbeeld elke Europese hoofdstad minstens één keer bezoeken, een doel dat al aardig op schema ligt.

Maar zijn échte passie, dat is de muziek. Hij begon als drummer bij het kerkkoor van Woluwe, maar omdat zijn voorliefde voor trash- en speed metal daar minder in de smaak viel, verkaste hij al snel naar een reeks jonge, opkomende bandjes.

Mark is kortom de Ringo van de N-VA: vaak onzichtbaar zwoegend in de achtergrond, maar een cruciale factor in de grafische harmonie.