Korneel Decorte

Cel lokaal beleid – financiën en economie

De N-VA heeft over heel Vlaanderen burgemeesters, schepenen, gemeenteraadsleden en leden van het BCSD. Voor inhoudelijke bijstand kunnen deze mandatarissen terecht bij de Cel lokaal beleid. Daar is Korneel verantwoordelijk voor het opvolgen van alles wat met lokale economie en financiën te maken heeft.

Dit is Korneel zijn eerste job na zijn studies Bestuurskunde en Publiek Management aan de UGent. In deze complete onderdompeling in de publieke sector hield hij zich het liefst bezig met de financiële kant van de zaak of met de politieke kant van de zaak. Deze functie bij de Cel lokaal beleid is hem dan ook op het lijf geschreven.

Na zijn studies is Korneel om praktische redenen blijven hangen in de prachtige Arteveldestad. Maar zijn hart ligt toch nog waar hij vandaan komt: Koksijde. Zijn engagement als bestuurslid is dan ook bij N-VA Koksijde en Jong N-VA Westkust. Bij die laatste was hij betrokken bij de heropstart en bouwt hij nu mee aan het voortbestaan. In de moederafdeling kennen ze hem ook al enkele jaren als iemand die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken op het jaarlijkse paellafestijn (een echte aanrader) of bij het plaatsen van verkiezingsborden.