Joris Vanhove

Communicatiemedewerker sociale media (lokale afdelingen)

Joris (°1995) is geboren en getogen in Geel. Tot zijn achttiende bouwde hij daar een actief leven uit. Zowel in de jeugdraad als in verscheidene sportbewegingen was hij actief. Hij was bovendien jarenlang leider en groepsleider in de jeugdbeweging, wat hem tot vandaag nauw aan het hart ligt.

Academische achtergrond

Vanaf 18 jaar is hij op weekdagen vooral te vinden in Vlaams-Brabant en Brussel. Tussen 2013 en 2018 studeerde hij een opleiding Handelswetenschappen aan de KULeuven in Brussel. Zijn interesse in economie en bedrijfskunde werd op termijn aangevuld met internationale betrekkingen en politiek. Beleid (op vrijwel alle niveaus) werd een passie. Met zijn meesterproef over de Koerdische onafhankelijkheidsstrijd werkte hij die richting met grote onderscheiding af.

Hij begon daaropvolgend aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KULeuven de master in de Vergelijkende en Internationale Politiek (specialisatie Europese en internationale politiek). In juni 2020 studeerde hij daar af.

Politiek engagement

In 2014 werd hij lid van de N-VA en sinds enkele jaren is hij ook actief lid van Jong N-VA Geel, waar hij ondervoorzitter van de afdeling is. Binnen het bestuur van N-VA Geel wil hij zich vooral focussen op jeugdwerking, sportwerking en milieuproblematiek.

Joris werkt vanaf augustus 2020 bij de N-VA als communicatiemedewerker. Daar begeleidt hij parlementsleden en lokale afdelingen in de provincies Antwerpen en Limburg alsook arrondissement Leuven in sociale media.