Jelle Stassijns

Fractiemedewerker Justitie en Mobiliteit

Jelle Stassijns behaalde in 2006 een master in de Rechten aan de KU Leuven en in 2014 een master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Antwerpen. Sinds maart 2015 is hij fractiemedewerker Handels- en Economisch Recht in Kamer en Senaat. In die functie adviseert en ondersteunt hij de N-VA-parlementsleden en bereidt hij commissie- en andere vergaderingen alsook wetgevend werk voor.

Praktijkervaring als advocaat

Sinds 2006 is Jelle werkzaam als advocaat aan de balie van Dendermonde, met een kantoor in Aalst. Vooral in de materies Handels- en Economisch Recht, Vennootschapsrecht en Overeenkomstenrecht is hij gespecialiseerd. Naast algemene bijstand als advocaat in verscheidene dossiers, heeft hij ook specifiek praktijkervaring in adviesverlening en bijstand (zowel intern als extern) aan bedrijven in de vastgoedsector, in de sector van hernieuwbare energie en als tijdelijk extern medewerker op een notariaat.

Streekproduct van Affligem

Jelle is geboren in Gent, maar belandde al snel in Affligem, meer bepaald in deelgemeente Hekelgem. Dat dorp heeft hij nadien niet meer verlaten (behalve zo nu en dan, bijvoorbeeld om zijn humaniora te doen in Aalst, studentikoos te wezen in Leuven, of te gaan werken in Aalst). Hij was in Hekelgem jarenlang actief in de Chiro en het plaatselijke jeugdhuis, trouwde er met Marjon en werd papa van Nand (°2011), Stinne (°2014) en Nest (°2017). Sinds 2011 is hij er bestuurslid van de lokale N-VA-afdeling en sinds 2017 afdelingsvoorzitter. En bij het vallen de bladeren durft hij al eens meespelen met het plaatselijk toneelgezelschap.