Jelle Engelbosch

Vlaams volksvertegenwoordiger

Jelle Engelbosch (°1980) is een geboren en getogen Truienaar. Zijn jeugdjaren bracht hij door tussen de Haspengouwse plantages in Zepperen. Later verhuisde hij met zijn moeder en zus naar het centrum van de stad. Daar woont hij nog steeds, maar nu met zijn man Kim en hun trouwe viervoeter Charlie.

In 2007 startte Jelle met een vastgoedkantoor en in zijn weinige vrije tijd vind je hem wel eens achter de kookpotten of in zijn tuin. Samen met zijn echtgenoot organiseert hij jaarlijks een benefiet ten voordele van kansarme kinderen.

Lokaal werk

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zette Jelle in Sint-Truiden een uitstekende score neer. Als fractieleider van de oppositie bewijst hij een dossiervreter te zijn die, samen met de Truiense N-VA-ploeg, weegt op de lokale politieke dossiers.

Woonbeleid en landbouw

Door zijn zelfstandige activiteiten in de vastgoedsector kent Jelle de noden op de woonmarkt als geen ander. “Als vastgoedmakelaar zag ik te veel mensen uit de boot vallen in hun zoektocht naar een woning”, motiveert hij zijn interesse voor het onderwerp. Daarom wil hij werken aan een betaalbare woonmarkt, voor kopers én huurders.

Geboren en getogen in de fruitstreek behoeft de keuze voor landbouw natuurlijk weinig uitleg. De recente ontwikkelingen door de Russische boycot en de hieruit voortkomende gevolgen voor de groenten- en fruitsector, bewijzen dat een duidelijke stem nodig is om de belangen van deze sector te verdedigen in Brussel. Die rol neemt Jelle met veel enthousiasme op.