Jan Van Camp

Woordvoerder N-VA-fracties Kamer en Senaat

Jan Van Camp (°1985) is geboren en getogen in Puurs. Na een paar intensieve jaren in het leger trok hij in 2006 naar de universiteit van Antwerpen en haalde er een master geschiedenis en schreef zijn thesis over de Vlaamse Kustopstand (1325-1328). Sinds 2010 is hij actief binnen de N-VA. In Brussel doorzwom hij verschillende watertjes: als parlementair medewerker in de Kamer, op het N-VA-partijsecretariaat, bij het kabinet van Vlaams minister-president Bourgeois en op het kabinet van de minister van Defensie Steven Vandeput.

Sinds oktober 2017 is hij terug aan de slag in de Kamer, waar hij als woordvoerder de fractie mee door de woeste golven loodst van de communicatiezee.

Lokaal was hij als afdelingssecretaris de administratieve spil van N-VA Puurs-Sint-Amands. In 2012 werd hij als lijstduwer verkozen in de gemeenteraad, waar hij vanuit de oppositie de meerderheid het vuur aan de schenen legt. Als fractieleider coördineert hij bovendien het werk van de raadsleden in de OCMW- en gemeenteraad.

Samen met zijn vriendin Isabel en hun zoontje Kobe droomt hij van verre reizen, waar door een drukke agenda en algemeen tijdsgebrek niets van komt. In zijn vrije tijd eet en drinkt hij graag lekker, wat hij probeert te compenseren door te joggen en of te fitnessen. Dit met wisselend succes.