Freya Perdaens

Vlaams volksvertegenwoordiger

Op 26 mei 2019 werd Freya verkozen als Vlaams Parlementslid. Daar wil ze, naast het bewaken van de Mechelse thema's, zich specifiek inzetten voor Leefmilieu en gelijke rechten (LGBT). Het is voor haar een eer om stem van elke Vlaming te mogen zijn in Brussel. Om daar te mogen werken aan een veilig, verantwoord en Vlaams beleid.

Sociaal geëngageerd van kinds af aan
Via de politiek uit Freya een engagement dat al borrelde toen Freya erg jong was. Als negenjarige ijverde ze al voor het behoud van het Stuivenbergbos in Mechelen. Freya schreef er zelfs een brief over aan de koning, toen nog overtuigd dat hij de kap zou kunnen tegenhouden. Toen vorig jaar de Vlaamse Regering besloot finaal het woonuitbreidingsgebied aan Stuivenberg tegen te houden, wist Freya uiteraard dat het door die brief kwam.

In 2013 organiseerde Freya de Gaymes, een protestactie tegen homo- en transfobie naar aanleiding van de Winterspelen in Rusland.

Vanuit haar functie als gemeenteraadslid ijverde Freya verder voor de zaken die ze een warm hart toedraagt. En ook haar niet-aflatende vraag naar geluidsarm en gecentraliseerd vuurwerk in Mechelen herhaalt Freya tot eindelijk rekening wordt gehouden met onze dieren.

Naar het Vlaams Parlement
In 2013 startte Freya’s politieke loopbaan als kabinetsadviseur voor de Mechelse N-VA-schepenen. Toen zich de kans aanbood om in 2016 de eed af te leggen als gemeenteraadslid, stapte Freya op professioneel vlak over naar het Vlaams Parlement. Daar was Freya actief als parlementair medewerker tot ze op 26 mei 2019 zelf verkozen werd als Vlaams Parlementslid.

Jonge, gedreven Maneblusser
Freya is een jonge, gedreven Maneblusser, geboren en getogen in de wijk Nekkerspoel, als dochter van twee leerkrachten in een gezin met vier kinderen. Enkele jaren geleden verhuisde Freya met haar man Frederik en adoptiehond Chi naar Hombeek. Al van jongs af aan is Freya gebeten door de politieke microbe, hoewel haar ouders niet politiek actief zijn. Haar Vlaams-nationalistische overtuiging kreeg Freya dan weer wel mee met de paplepel. Voor iemand die uit zo’n warm nest komt als Freya, was het een fijn thuiskomen in de familie die de N-VA is.