Evelien Barbieux

Adviseur integratie & inburgering, gelijke kansen en armoedebestrijding

Evelien Barbieux studeerde in 2011 af aan de Vrije Universiteit Brussel als master in de Rechten, met als specialisatie straf- en strafprocesrecht. Hierna vatte ze haar stage aan de balie van Brussel aan, waar ze zich – naast het strafrecht - voornamelijk verdiepte in het vreemdelingenrecht. Ze leerde de knepen van het vak en ontwikkelde zo een degelijke juridische basis.

Na de voltooiing van haar stage in 2014 was het tijd voor een nieuwe uitdaging, waar ze haar opgedane ervaring ten volle kon benutten. Die kennis kwam zeker van pas toen ze in juli 2015 startte als juridisch adviseur van de voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Ze stond de staatssecretaris bij in de vorming en uitvoering van zijn beleid en werkte onder andere mee aan doorgevoerde nodige wetswijzigingen.

Voor Evelien is het altijd belangrijk om de mens achter het dossier in het achterhoofd te houden. Daarom zijn welzijn en gelijke kansen domeinen waar ze haar juridische kennis verder wilt toepassen en verruimen. Dat kan ze doen op de studiedienst van de partij als adviseur welzijn en gelijke kansen waar ze in april 2019 aan de slag ging.

Ze is daarnaast ook nog lokaal actief als bestuurslid van N-VA Beersel.