Enver Yaramis

Onderhoud en catering

Enver Yaramis is een vat vol testosteron in een zee van oestrogeen. Samen met zijn vrouwelijke collega’s Angelique, Marleen, Meryem en Yolanda staat hij in voor onderhoud en catering op het partijsecretariaat. Maar die jobomschrijving alleen doet hem te weinig eer aan.

Het Jerommeke van de N-VA

Enver is namelijk een manusje-van-alles. Lampen herstellen, bureaus in elkaar vijzen, schurende scharniertjes oliën: Enver zorgt ervoor dat alles op het partijsecretariaat op wieltjes loopt. Hij is het Jerommeke van de N-VA. En dat is geen toeval. Meer zelfs: het stond in de sterren geschreven. Want in het Turks betekent de naam Enver letterlijk ‘de handige’!

De Zonnebeekse Zidane

Ook al werd hij niet in ons land geboren maar in Turkije, met zijn noeste werkijver is Enver een Vlaming tussen de Vlamingen. Zijn ouders verhuisden naar Zonnebeke toen hij nog jong was en al snel maakte hij zich er het subtiele verschil tussen de West-Vlaamse G en H meester. Bij de plaatselijke voetbalploeg SK Zonnebeke ontpopte Enver zich bovendien tot een gevreesde midvoor: een zinderende Zonnebeekse Zidane.

Gelukkig gezinnetje

Inmiddels is Enver gesetteld onder de schaduw van de Mechelse Romboutstoren, waar hij geniet van het leven met zijn lieftallige partner Maya en hun drie schatten van kinderen: Noah, Mathiss en Benjamin. Veel tijd voor hobby’s als lopen, fietsen en fitness blijft daardoor niet over. Wel zoekt het gezin Yaramis af en toe nog eens de West-Vlaamse heimat op. En uit de boxen van de autoradio schalt dan steevast de muziek van Envers bijna-naamgenoot John Denver: ‘countryroads, take me home …’