Eddy Vermoesen

Penningmeester

Eddy werd geboren in Tongeren in 1952, maar de familie verhuisde een jaartje later naar het Antwerpse Kiel. Hij is gehuwd met Lieve en heeft vier kinderen waarvan drie dochters.

Eddy volgde zijn academische opleiding aan de Koninklijke Militaire School en de School voor Militaire Administrateurs. Aan de KU Leuven behaalde hij een master in overheidsmanagement. Binnen Defensie was hij budgetbeheerder van de Medische Dienst en later administratief directeur van het Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek.

In de badmintonsport werd Eddy penningmeester bij de Vlaamse Badminton Liga en de Belgische Badmintonbond om vanaf 1994 het topsportdepartement te leiden. Sinds 2002 is hij secretaris van het Davidsfonds in zijn thuisgemeente Aartselaar.

Toen in 2006 de kieswetgeving werd aangepast en ook militairen zich kandidaat konden stellen, werd Eddy voorzitter van de lokale N-VA-afdeling in Aartselaar. In 2012 haalde de N-VA er een klinkende verkiezingsoverwinning en kreeg kopvrouw Sophie De Wit in één ruk tien verkozenen in haar ploeg. Eddy werd schepen van Financiën en Cultuur.

Als supporter van Beerschot staat Eddy 100 procent achter de spreuk “Tene quod bene” of “Behoud wat goed is”. Al de rest komt in aanmerking voor de kracht van verandering.

Eddy staat voor een gezond financieel beleid en een efficiënte aanwending van de budgetten. Met een minimum aan middelen een maximaal rendement halen of de minimax-strategie: dat verwachten zowel de leden als de kiezers van de N-VA.