An Capoen

Kamerlid

An Capoen (°1982 - Roeselare) studeerde in 2012 af aan de KULeuven als arts-specialist in de Pathologische Ontleedkunde. Sindsdien is ze werkzaam in het ziekenhuis van Veurne als pathologe. Na haar afstuderen verhuisde ze van Ieper naar Brugge, waar ze samenwoont met Eric. Sinds kort hebben ze samen een tweede zoontje Alexander, de kleine broer van Lukas.

Met de paplepel
Als dochter van eresenator Michel Capoen (VU) groeide An thuis op met politiek. Er werd vaak over gesproken en als kind ging An vaak mee naar partijbijeenkomsten. Ze was een nieuwsgierig en leergierig kind dat intensief bezig was met actualiteit, zo groeide haar verdere interesse in het politieke gebeuren. Als student geneeskunde werd ze bijgevolg ook lid van de VU-jongeren. Dit vloeide automatisch over in een lidmaatschap voor de N-VA bij het ontstaan van de partij.

Een lange weg
Sinds 2004 miste An geen enkele verkiezing als kandidaat voor de N-VA. Dit leidde (toch een beetje onverwacht vanop de zesde plaats) tot haar verkiezing tot volksvertegenwoordiger. Als arts heeft An natuurlijk interesse in gezondheidszorg, maar daarnaast spreken nog tal van andere thema’s haar aan. Zo heeft ze ook een uitgesproken mening over de positie van de vrouw in de maatschappij, ligt ze wakker van ethische discussies en streeft ze naar een sterk imago voor Vlaanderen in een internationale context.