#VlaamseGroeten: kruip in de pen voor Catalonië

Door N-VA op 21 november 2017, over deze onderwerpen: Regio's in Europa, N-VA
VlaamseGroeten: kruip in de pen voor Catalonië

Eind november begon de N-VA met een briefschrijfactie voor acht Catalaanse ministers en de leiders van twee Catalaanse onafhankelijkheidsbewegingen, Jordi Sànchez en Jordi Cuixart. Zes Catalaanse ministers zijn inmiddels vrij op borgtocht.

Hetzelfde geldt helaas nog niet voor de Catalaanse vice-minister-president Oriol Junqueras en minister van Buitenlandse Aangelegenheden Joaquin Forn. Ook de twee Jordi’s spenderen hun dagen en nachten nog steeds in een Spaanse cel. Hun enige ‘misdaad’? Opkomen voor een onafhankelijk Catalonië.

Voor de N-VA mag een politiek standpunt innemen nooit een reden zijn om verkozenen van het volk achter de tralies te zetten. Wij pleiten ervoor dat ook de resterende Catalaanse politieke gevangenen snel weer op vrije voeten komen. Daarom gaan we door met onze briefschrijfactie.

Toon uw solidariteit

Samen met ons kan u de politieke gevangenen een hart onder de riem steken: schrijf hen een brief, met Vlaamse groeten. Laat weten dat u aan hen denkt. Zeg hen dat ze niet alleen staan in hun strijd.

Via de link in de rechterkolom kan u een voorbeeldbrief in het Catalaans downloaden. Ondertekenen de brief en verzend hem naar één of meerdere opgesloten Catalanen. Hun namen en adressen vindt u eveneens in die bijlage. Bent u het Catalaans machtig en wilt u zelf in de pen kruipen, dan kan dat natuurlijk ook. Moedig uw kinderen of kleinkinderen gerust aan om er een leuke tekening bij te steken. Of stuur hen een warme kerstkaart.

Brieven die Europa wakker schudden

Hoe meer tamtam u maakt over deze actie, hoe luider u de Catalanen steunt. Organiseer briefschrijfacties met uw afdeling, uw vereniging of gewoon thuis, met uw vrienden en familie. Deel uw brief, foto’s of tekeningen op Facebook, Twitter of Instagram. Gebruik daarbij de hashtag #VlaamseGroeten. Neem zeker ook een leuke foto terwijl u de brief schrijft of op de bus doet en deel die met ons via VlaamseGroeten [at] n-va.be

Laat kortom aan iedereen weten dat de N-VA nooit zal tolereren dat democratisch verkozen mensen in de cel belanden omdat ze – geweldloos – opkomen voor meer autonomie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is