De N-VA lanceert met Studio Vlaanderen een tweewekelijkse podcast waarin gastheer Joost Houtman de politieke puntjes op de i zet.

Aflevering #10 (25 januari 2023)

Onze podcast Studio Vlaanderen start het nieuwe jaar in een licht gewijzigde formule. We blijven echter de vinger aan de pols houden over de politieke actualiteit, met interessante sprekers van binnen én buiten de partij.

Studio Vlaanderen: aflevering 10

Centrale gast in deze aflevering is Annick De Ridder, Vlaams Parlementslid maar vooral havenschepen in Antwerpen. Ze heeft het uitgebreid over de economische motor die de Port of Antwerp-Bruges is voor Vlaanderen. “We mogen heus wel trots zijn op onze haven en de investeringen die er gebeuren, in plaats van ons steeds te moeten verantwoorden tegenover groenlinkse partijen. Zonder onze haven stonden we nergens”, vertelt Annick De Ridder, die tijdens het gesprek ook toegeeft dat de maritieme microbe al van jongs af aan in haar zit. Ze gaat ook de drugproblematiek niet uit de weg en roept de federale overheid op om meer middelen en mensen in te zetten in de strijd tegen de drugcriminaliteit.

Studio Vlaanderen brengt ook een factcheck. Kamerlid Bert Wollants neemt de uitspraak van De Croo onder de loep die stelde dat ‘er een getekend akkoord is met Engie’.

Aflevering #09 (9 januari 2023)

Studio Vlaanderen Aflevering #09

In de negende editie van onze podcastreeks Studio Vlaanderen praten we met Jeroen Bergers, voorzitter van Jong N-VA, over wat jongeren in de politiek allemaal uitspoken. Daarnaast zakken we af naar het Hoboken van districtsburgemeester Kathelijne Toen.

Audio file

Aflevering #08 (20 december 2022)

In de laatste aflevering van 2022 van onze podcast Studio Vlaanderen konden we Vlaams Parlementslid Axel Ronse strikken voor zijn kijk op de actuele politieke gebeurtenissen en ontwikkelingen. Gastheer Joost Houtman ontvangt twee economische specialisten pur sang: Europarlementslid en voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt en Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de Itinera denktank. Hun visie op het huidige Europese monetaire beleid staat centraal in het gesprek. Een frisse neus haalden we deze keer in Izegem, waar burgemeester Bert Maertens ons te woord stond.

Audio file

Aflevering #07 (6 december 2022)

In de zevende aflevering van onze podcast Studio Vlaanderen krijgt kersvers Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout meteen de kans om zijn kijk te geven op de politieke actualiteit. In de marge van het terrorismeproces praat gastheer Joost Houtman met Kamerlid Koen Metsu en Vlaams Parlementslid Nadia Sminate. Beiden waren respectievelijk voorzitter van de Commissie Terrorismebestrijding en de Commissie Radicalisering. We gaan ook weer de baan op en maken een stop in het Malle van burgemeester Sanne Van Looy.

Audio file

Aflevering #06 (21 november 2022)

Studio Vlaanderen #6

We zitten ondertussen al aan aflevering zes van onze podcast Studio Vlaanderen. Centrale gast is deze keer Kamerlid Sophie De Wit, waarmee we de voorbije politieke week overschouwen. Met onze drie Brusselse parlementsleden op de expertensofa zullen de desastreuze Brusselse financiën zeker niet onbesproken blijven. Ten slotte brengen we een bezoek aan de parel van Limburg, Hasselt en zijn burgemeester Steven Vandeput.

Audio file

Aflevering #05 (9 november 2022)

Onze Studio Vlaanderen-podcast heeft in deze vijfde aflevering Kamerlid Michael Freilich te gast om de politieke gebeurtenissen van de voorbije week te bespreken. Op de sofa zitten Kamerlid Yngvild Ingels en criminoloog en voormalig hoofdcommissaris van de Gentse politie Steven De Smet. Zij hebben het over veiligheid en de bestrijding van criminaliteit. Burgemeester Joris Nachtergaele ten slotte geeft een lokale inkijk in zijn Oost-Vlaamse Maarkedal.

Audio file

Aflevering #04 (25 oktober 2022)

Studio Vlaanderen #04

In de vierde aflevering van onze Studio Vlaanderen-podcast komt federaal fractievoorzitter Peter De Roover langs voor zijn kijk op de politieke actualiteit van de voorbije week. In het sofagesprek staat confederalisme centraal. Gastheer Joost Houtman ontvangt hiervoor Kamerlid Sander Loones en Trends-journalist Alain Mouton. We trekken er ook op uit naar de Westhoek, meer bepaald naar het Langemark-Poelkapelle van burgemeester Dominique Cool.

Audio file

Aflevering #03 (11 oktober 2022)

Aflevering #03

In de derde aflevering van Studio Vlaanderen komen ondervoorzitter Steven Vandeput en arbeidseconoom Stijn Baert op bezoek voor onze expertenbabbel. Dan weet u dat we het gaan hebben over de arbeidsmarkt. Voor het lokale luik trekken we naar het Schoten van Maarten De Veuster. De politieke actualiteit overlopen we samen met Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese.

Audio file

Aflevering #02 (27 september 2022)

Aflevering #02

In de tweede aflevering van onze podcast overschouwen we de politieke actualiteit met Kamerlid Theo Francken. Burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx geeft in ‘Te land, ter zee en in de lucht’ een inkijk in de lokale politiek. En in de expertenbabbel staan klimaat en innovatie centraal. Aan het woord zijn Kamerlid Anneleen Van Bossuyt en moleculair bioloog Dirk Inzé.

Audio file

Aflevering #01 (13 september 2022)

Aflevering #01

In de rubriek 'Op de agenda' duiken we in de politieke actualiteit met Kamerlid en energie-expert Bert Wollants. We polsen wat er speelt op het lokale niveau met Rik Kriekels, burgemeester van Diepenbeek in 'Te land, ter zee en in de lucht'. En in onze expertenbabbel laten we Vlaams minister Ben Weyts en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls aan het woord over de stand van zaken in het Vlaamse onderwijs.

Audio file