Een huis kopen

Een huis kopen

Vlaanderen staat bekend om zijn hoog aandeel huiseigenaars: meer dan zeventig procent van de bevolking bezit een eigen woning. Zo’n eigendom blijft de beste verzekering tegen armoede en de veiligste investering voor de toekomst. Daarom wil de N-VA dat huizen betaalbaar blijven en dat er een voldoende groot aanbod voorhanden is in Vlaanderen.

Om de aanschaf van een eigen woning te stimuleren, heeft de N-VA de registratierechten verlaagd. Daarnaast moet het mogelijk blijven om de vroeger betaalde registratierechten in rekening te brengen bij een nieuwe aankoop. Voor nieuwe leningen dooft het systeem van de woonbonus uit. Voor bestaande leningen blijft ook gewoon de woonbonus gelden.

Ook het stelsel van sociale leningen en de verzekering gewaarborgd wonen blijven behouden. We herbekijken wel de voorwaarden voor sociale leningen, zodat die enkel gaan naar mensen die ze echt nodig hebben. Ten slotte wil de N-VA de eigen bewoonde gezinswoning volledig uitsluiten van de vermogenstoets, zoals we die kennen bij het leefloon en het OCMW.

Lees meer overWonen