Wie niet gezien is, is weg…

19 december 2012, over deze onderwerpen: Verkeersveiligheid, Fietsen

Elk jaar sterven veel mensen nodeloos in het drukke verkeer. Zeker tijdens de wintermaanden is de verkeerssituatie gevaarlijk. Naast tal van positieve initiatieven van de overheid kan ook elke individuele burger zich wapenen tegen mogelijke ongevallen.

In deze donkere tijden is zichtbaarheid voor de zwakke weggebruiker (fietsers, voetgangers,…) van levensbelang. Jong N-VA kiest daarom voor de slogan ‘Wie niet gezien is, is weg…’ om het dragen van het zogenaamde ‘fluovestje’ te promoten. Dit kledingstuk heeft al meer dan eens een mensenleven gered. Volgens de lokale politie ben je tot op een afstand van 150 meter zichtbaar door het dragen van reflecterend materiaal. Met donkere kledij is dit slechts 20 meter. Het is met andere woorden een kleine moeite zo’n vestje te dragen voor je eigen veiligheid.

Om zichtbaarheid in het verkeer aan te moedigen, voerde Jong N-VA vandaag een flyeractie aan het Brusselse centraal station. Dit om de problematiek aan te kaarten. Uit recente cijfers van de Fietsersbond blijkt immers dat pendelaars vaak geen voorzorgen nemen om zich naar en van het station te begeven. Ook zij kunnen door het dragen van een ‘fluovest’ zichzelf beschermen.