Vlaamse feestdag in Brussel opnieuw een succes!

25 september 2019, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel

Uit een antwoord van uittredend minister Gatz op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Karl Vanlouwe, bleek dat de Vlaamse feestdag in Brussel opnieuw succesvol was. Uit de cijfers leren we o.m. dat er ongeveer 11.000 bezoekers waren die deelnamen aan de verschillende activiteiten in de hoofdstad.

Zo waren er de optredens van Will Tura en Brussels Philharmonic in de Ancienne Belgique. Maar ook activiteiten in de Vlaams-Brusselse instellingen zoals de Beursschouwbrug, Bronks, Kaaitheater en het Brussels Operette Theater. In het gekende Pasa Porta werden er dan weer lezingen gegeven. Ook op de Grote Markt was er veel sfeer, Radio 2 en de VRT Jazz Band lokten meer dan 2.000 personen. Voor families met kinderen was er een nieuw familieconcept met optredens specifiek voor hen. Verder stonden er ook nog georganiseerde wandelingen en bezoeken aan verschillende Brusselse trekpleisters op het programma.

Het aantal deelnemers lag meer dan 10.000 deelnemers in de positieve lijn van de voorbije jaren, netjes verdeeld over de verschillende evenementen. Met duidelijk meer deelnemers dan het debacle onder de vorige minister.

Volksvertegenwoordiger Karl Vanlouwe: “Vlaanderen moet zijn feestdag overal in het land vieren. En zeker in de hoofdstad. Met activiteiten die een breed publiek bereiken, zowel jongeren als ouderen, via een aangepast programma. Tegelijk moet de Vlaamse Gemeenschap in Brussel op de Vlaamse feestdag kunnen genieten van een éénvoudige, laagdrempelige receptie waarbij het glas wordt geheven. Vlaanderen moet aanwezig blijven in Brussel, zijn openheid tonen en zo zijn feestdag kunnen vieren met Vlamingen, Brusselaars en expats.”