Vlaams volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde roept ook private radiozenders op meer muziek van eigen componisten, zangers en groepen aan bod te laten komen

27 maart 2020, over deze onderwerpen: Media, Coronacrisis

Vlaams volksvertegenwoordiger Manuela Van Werde steunt het initiatief van de VRT om extra veel Vlaamse muziek op de VRT-radionetten aan bod te laten komen. Zij roept alle private radiozenders op hetzelfde te doen, van de landelijke stations tot de lokale zenders. “Niet alleen de muziekhuizen en festivalorganisatoren voelen de gevolgen van de coronapandemie en de gezondheidsmaatregelen nu al. Ook de artiesten zelf missen heel wat inkomsten door de afgelaste optredens, tot heel wat festivals deze zomer toe. Dat de openbare omroep de artiesten van eigen bodem extra aan bod laat geeft hen de kans iets meer inkomsten te genereren via hun auteursrechten en billijke vergoedingen.”

Wat Van Werde betreft hoeft dit niet beperkt te blijven tot de openbare omroep. “Ook de  private radiozenders, van de landelijke stations tot de kleine lokale zenders, kunnen meer aandacht te besteden aan de muziek van onze componisten, zangers en groepen. Van popmuziek tot klassieke muziek en in alle talen en genres, van Absynthe Minded tot Laura Lynn. Zonder dat het de zenders meer hoeft te kosten doen ze zo hun spreekwoordelijke duit in het zakje en maken zij deze moeilijke zomer iets meer leefbaar voor onze artiesten.”