N-VA wil de arbeidsdeal uitvoeren via wetsvoorstel

15 januari 2019, over deze onderwerpen: Economie, Werken

“Voor de N-VA blijft de uitvoering van de arbeidsdeal een prioriteit”, aldus Kamerlid Jan Spooren. “Wij willen deze op een correcte en coherente manier uitvoeren, en hebben daarom de nodige wetsvoorstellen ingediend. Het is echter ongehoord dat deze ontslagnemende regering zonder enige legitimiteit, doet alsof ze volheid van bevoegdheid heeft en dit alsnog met een wetsontwerp wil regelen.

De partijen van deze minderheidsregering houden mordicus vast aan de bespreking van de arbeidsdeal op basis van een wetsontwerp van een regering in lopende zaken. Dit is politiek du jamais vu is en geeft ook geen enkele rechtszekerheid.

Het parlement heeft wel de volheid van bevoegdheid. Daarom trekken wij de initiatieven van de regering na 18 december naar het parlement en hebben wij de arbeidsdeal in de vorm van twee wetsvoorstellen ingediend. Ook Kamerleden van Open Vld, MR en CD&V volgden trouwens deze redenering en dienden een wetsvoorstel om de arbeidsdeal uit te voeren.

“Het is hoog tijd dat de partijen van deze minderheidsregering stoppen met doen alsof dat deze regering nog initiatieven kan nemen, zich aanpassen aan de democratische realiteit en ons wetsvoorstel om de arbeidsdeal uit te voeren mee ondertekenen en stemmen”, besluit Spooren.