N-VA wil capaciteit politie op peil houden

4 december 2019, over deze onderwerpen: Federale begroting, Veiligheid, Politie

Om ervoor te zorgen dat de capaciteit bij de politie op peil blijft en de veiligheid en de openbare orde gehandhaafd kunnen blijven worden, dient Kamerlid Joy Donné vandaag in de commissie Financiën van de Kamer een amendement in op de begroting van de voorlopige twaalfden voor de maanden januari, februari en maart.

Het amendement dient concreet om geld te voorzien voor het eindeloopbaanstelsel voor de operationele personeelsleden van de geïntegreerde politie te financieren. Indien deze financiering niet wordt voorzien, dan zullen de politiemannen of vrouwen die onder het stelsel vallen en die in casu niet meer werken, wel nog betaald worden door de Politie, waardoor geen ruimte meer is voor nieuwe aanwervingen.

Dit is een uitgave die ook in 2019 werd gemaakt en dus een voortzetting van het beleid. “Dit is geen meeruitgave en past dus volledig in de filosofie van de voorlopige twaalfden”, benadrukt Joy Donné. Het amendement is noodzakelijk zodat er ruimte blijft om politieagenten te rekruteren en de capaciteit bij de politie op peil te houden. Dit is dus geen politiek voorstel of nieuw beleid, slechts een technische correctie om de werking van onze politie te verzekeren.

Uiteindelijk koos de commissie Financiën voor een andere oplossing. “Ik ben echter tevreden dat de regeringspartijen en de andere partijen in het parlement onze bezorgdheid delen. Welke ook de technische oplossing is die wordt voorzien, het belangrijkste is dat er een oplossing komt voor onze politie”, besluit Joy Donné.