N-VA verwelkomt Edwin De Boeck

19 februari 2016, over deze onderwerpen: N-VA

N-VA-directeur Piet De Zaeger bevestigt het nieuws dat Edwin De Boeck directeur wordt van de studiedienst. Op 1 mei start de KBC-hoofdeconoom in zijn nieuwe functie. Tot dan blijft hij werkzaam bij KBC.

"Wij zijn al een tijd op zoek naar een zeer hoog profiel met kennis van de financiële en economische wereld om Guy Clémer op te volgen als hoofd van de studiedienst. Dergelijke profielen liggen niet voor het oprapen, dus duurde de zoektocht wat langer.

We hebben contacten gehad met verschillende mensen uit de banksector, het bedrijfsleven en de academische wereld. De gesprekken met Edwin De Boeck verliepen zeer positief. Hij was bereid om de stap te zetten om de studiedienst van de N-VA te versterken en te leiden.

Als partij zijn wij uiteraard zeer blij dat een topper als Edwin De Boeck dit engagement opneemt. Na de toetreding tot de Vlaamse en federale regering kwamen de adviseurs op sleutelposities in de kabinetten terecht. Daardoor moest de studiedienst terug worden opgebouwd. Vandaag is deze weer volledig operationeel. Maar met de expertise en ervaring van De Boeck, komt de studiedienst op een nog hoger niveau te liggen. Wij kijken uit naar onze toekomstige samenwerking."