Mismatch tussen werkzoekenden en vacatures op de luchthaven wordt stilaan weggewerkt

30 juli 2018, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Luchtvaart

In 2017 leidde het Brussels Airport House (BAH) 336 mensen via gepersonaliseerde trajecten naar een job op de luchthaven. Dat blijkt uit het antwoord van minister Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Lieve Maes. “Steeds meer vacatures geraken ingevuld. De resultaten die het Brussels Airport House kan voorleggen tonen aan dat er het voorbije jaar een aanzienlijke vooruitgang werd geboekt”, aldus Maes.

Het Brussels Airport House werd opgericht om de mismatch tussen vraag en aanbod qua jobs op en rond de luchthaven zoveel mogelijk weg te werken. Lieve Maes: “Deze nieuwe cijfers bewijzen dat de aanwervingen vlotter lopen. Spontane bezoekers vinden steeds meer de weg naar het BAH.” Op dit moment staan er nog 478 vacatures open, maar het BAH neemt verschillende initiatieven om de instroom van werknemers verder te stimuleren. “Er wordt gewerkt aan de naambekendheid via een te lanceren mediacampagne. Eind dit jaar volgt er een nieuwe naam, nieuwe kantoren en een nieuwe site die het BAH nog steviger in de markt moeten zetten als belangrijke speler op de luchthaven,” zegt Maes.

Het BAH is in januari 2018 ook begonnen met te registreren vanwaar de kandidaten komen. Uit de eerste gegevens blijkt dat naast de Vlaamse ook de Brusselse geïnteresseerden de weg naar het BAH gevonden hebben. De Taalgrens De taalgrens tussen een Nederlandstalig en een Franstalig gebied werd definitief vastgelegd in de periode 1962-1963. Het arrondissement Brussel-Hoofdstad met 19 gemeenten werd officieel tweetalig. De taalgrens was geen Vlaamse uitvinding. De Franstaligen en zeker de socialisten ijverden al sinds het begin van de 20ste eeuw voor eentalige gebieden in België. Vandaag wensen de Vlamingen respect voor de taalgrens en de tweetaligheid van Brussel. taalgrens blijft een hindernis, maar via een partnership met Le Forem wordt ook daar naar oplossingen gezocht.

Het Brussels Airport House blijft tenslotte ook verder werken aan zijn opleidingsluik. In samenspraak met VDAB De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is een Vlaamse overheidsdienst die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengt, bemiddelt voor werkzoekenden en hen naar werk begeleidt via een traject op maat. In het kader van de zesde staatshervorming werd ook de controle en sanctionering van werkzoekenden, een vroegere RVA-bevoegdheid, in 2016 een taak van de VDAB. De Waalse tegenhanger van de VDAB is Forem en de Brusselse Actiris. VDAB en Actiris werd een voortraject opgestart in functie van de opleiding tot loader-sorter.

“Ook dit is een stap vooruit ten opzichte van de tijd voor de opstart van het BAH. Werkzoekenden krijgen in dat traject een taalopleiding Nederlands en een technische scholing. Op die manier organiseert het BAH iets dat voor individuele bedrijven niet steeds haalbaar is. Schaalvergroting werkt dus in dit geval. Het stemt me tevreden dat deze voortrajecten ook in 2019 structureel zullen uitgebouwd worden”, besluit Lieve Maes.