Linkse politici houden een hand boven het hoofd van de jongerenbendes in Brussel

7 mei 2020, over deze onderwerpen: Minderjarigen, Veiligheid, Politie, Wonen en werken in Brussel

Gisterenavond waren er opnieuw rellen in Brussel, maar deze worden angstvallig stilgehouden. Vincent Houssin van politievakbond VSOA zegt het zoals het is in De Ochtend op Radio 1: “Linkse politici houden een hand boven het hoofd van de jongerenbendes in Brussel. We vrezen dat de situatie binnenkort uit de hand loopt.”

De politievakbond bevestigt wat de N-VA reeds jaren aanklaagt in Brussel. Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre: “Jongerenbendes komen op straat om de politie uit te dagen en om de macht over te nemen in bepaalde wijken. Deze bewuste afkeer tegen de wet en onze samenleving wordt gevoed door een criminele bodem, zoals drugshandel of extremistische predikers. Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens.”

“De politie mag haar rol niet spelen in bepaalde wijken en wordt reeds op voorhand verdacht gemaakt. De uitspraken van bijvoorbeeld Staatssecretaris Pascal Smet (sp.a) waren totaal aberrant. Zonder enige kennis van feiten wijst hij meteen met de vinger richting de politie en houdt de jongeren een hand boven het hoofd. Dit past helaas in een triestige traditie in Brussel”, stelt Vanden Borre. “De situatie is echt explosief: er zijn de jongerenbendes, haatpredikers, extremisten allerhande en de continue terroristische dreiging, ... Allen willen ze de politie bewust viseren en worden hierin blijkbaar geen duim in de weg gelegd door de lokale politici van vooral PS-signatuur. Onbegrijpelijk, want de politie is soms letterlijk de laatste dam tegen deze chaos en geweld.”

“Het cynische is dat dezelfde lokale politici vaak reeds jarenlang aan de macht zijn, maar amper iets bereikt hebben om de situatie van deze jongeren te verbeteren. Brussel en 99 procent van de Brusselaars, moslims en niet-moslims, zijn hier helaas de dupe van. Die vicieuze cirkel moet nu maar eindelijk eens doorbroken worden”, besluit Vanden Borre.