Kritiek Hans Bonte eenmaking politiezones misplaatst

20 november 2017, over deze onderwerpen: Politie, Wonen en werken in Brussel

“De hypocrisie van Hans Bonte is stuitend. Ik roep Hans Bonte dan ook om zijn energie en overtuigingskracht te gebruiken om zijn zusterpartij te overhalen.” Koen Metsu pikt de kritiek van Hans Bonte niet.

De politieke recuperatie van de socialisten in dit dossier is stuitend. De N-VA pleit al jaren voor de eenmaking van de politiezones, maar het zijn de Vlaamse socialisten die al jarenlang meebesturen in tal van Brusselse gemeenten. Wat hebben zij gedaan om dit dossier vooruit te helpen? Niks.

Het is in de eerste plaats aan Brussel zelf om een fusie te bewerkstelligen. Als de huidige machtshebbers, waartoe ook sp.a behoort, blijven weigeren omdat ze krampachtig aan de macht vasthouden, dan rest wetgevend optreden nog als enige oplossing. Maar ook dan is een meerderheid natuurlijk noodzakelijk, ook daar heeft Bonte geen enkele constructieve stap ondernomen.

“Bovendien suggereert Bonte dat ik de bespreking van zijn wetsvoorstel zou blokkeren, laster! De eenmaking van de politiezones gaat niet strikt over terrorismebestrijding, daarom vraag ik hem al maanden om zijn wetsvoorstel te agenderen in de commissie Binnenlandse Zaken, waar het voorstel thuishoort. Hij weigert dit echter te doen”, aldus Koen Metsu.