Kookkunst N-VA-parlementsleden levert Music for Life 9.675 euro op

23 december 2011, over deze onderwerpen: N-VA

Net zoals vorig jaar hebben vele parlementsleden en provincieraadsleden van de N-VA zichzelf geveild op eBay voor het goede doel van Music for Life. Dit jaar deden ze dit onder het thema “Komen eten met N-VA”. Sommige parlementsleden gaan bij de hoogste bieder thuis koken, anderen gaan een ontbijtmand aan huis bezorgen of ze nodigen de bieder uit op een etentje in het Vlaams parlement enz. Al deze kookacties hebben in totaal maar liefst 9.675 euro opgeleverd voor Music for Life. N-VA-fractieleider in de Senaat Liesbeth Homans overhandigde de cheque in het glazen huis in Antwerpen. Liesbeth zelf haalde namelijk het hoogste bod binnen: haar kookkunsten leveren de actie maar liefst 5.000 euro op.

Naast al deze acties rond “Komen eten met de N-VA” waren er nog andere initiatieven van N-VA-politici voor Music for Life:
 

 • N-VA-minister Geert Bourgeois deed mee aan de actie als Vlaams minister van Onroerend Erfgoed en Toerisme: hij veilde 3 dagtrips naar Flanders Fields voor 2 personen, die samen met de minister en een ervaren gids een dagje worden ondergedompeld in het WO I-verleden.
 • Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever deed zijn duit in het zakje. Woensdag speelde hij mee in “Blokken for Life”, waar hij het opnam tegen Astrid Bryan. Hij won de finale en leverde zo 1.000 euro op voor het goede doel. Gisteravond was Bart De Wever ook te gast in “De Glazen Show” en daar veilde hij een uur geschiedenisles (over de politiek in de Romeinse tijd en wat we daar vandaag nog steeds uit kunnen leren). Daar kan vandaag nog steeds op geboden worden, maar vrijdagmorgen was de kaap van de 2.000 euro reeds gerond.
   
 • Vorige week zondag was er ook al een succesvol initiatief van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Samen met VRT-journalist Ivan De Vadder organiseerde hij een voetbalwedstrijd tussen mediafiguren en politici, aansluitend op de eersteklassewedstrijd tussen OHL en Club Brugge. Er werd geld ingezameld door de veiling van de wedstrijdshirts, de gesigneerde wedstrijdbal en van enkele exclusieve plaatsen in het vedettenelftal. In totaal bracht deze actie van Club Brugge, OHL, Ivan De Vadder en minister Muyters 25.000 euro op!
   
 • Op initiatief van N-VA-senator Piet De Bruyn is er ook 1.000 euro verzameld om een nummer aan de vragen bij Klara for Life. In naam van heel wat N-VA-parlementsleden zal Piet De Bruyn vandaag het nummer Cantus in Memory of Benjamin Britten van Arvo Pärt aanvragen.
   
 • Tot slot heeft N-VA-senator en dokter Louis Ide meegedaan met de actie “Words for Life” van het Vlaams Artsensyndicaat, waarbij artsen een naamdicht insturen dat 5 euro per stuk oplevert.

De N-VA-politici hopen dat ze met al deze acties toch een mooie bijdrage hebben kunnen leveren voor het goede doel. Dat stond dit jaar in het teken van diarree, waar jaarlijks 1,5 miljoen kinderen aan sterven.