Kamerlid Kathleen Depoorter (N-VA) krijgt verdachte poederbrief

8 juli 2020

Vandaag ontving Kamerlid Kathleen Depoorter een verdachte brief aan haar huis in Evergem. Ondertussen kwam de lokale politie en brandweer ter plaatse en wordt de brief onderzocht.

De brief werd verstuurd naar het thuisadres van Kamerlid Kathleen Depoorter in Evergem waar zij ook schepen Is. Ook haar kinderen wonen op hetzelfde adres. Haar echtgenoot deed de brief open. De omslag bevat een bruinachtig poeder. Er staat geen afzender op het papier. De verdachte brief wordt momenteel onderzocht door de lokale politie en de brandweer kwam ter plaatse. Iedereen in het gezin maakt het voorlopig goed en mag naar huis.

Kathleen Depoorter reageert vastberaden: “Politiek is in een democratie een stiel waarin we ondanks het feit dat we van mening verschillen, we toch altijd respect hebben voor elkaar en we conflicten op een beschaafde manier oplossen. Mensen die een probleem hebben met de wijze waarop ik of mijn partij aan politiek doen mogen dit altijd beleefd laten weten, geen enkel probleem,  maar politici intimideren met laaghartige acties zoals deze brief zijn een vorm van terreur die geen plaats heeft in onze samenleving.