Elke Wouters volgt Bart Nevens op in Vlaams Parlement

31 oktober 2018, over deze onderwerpen: N-VA

N-VA, CD&V en Open Vld vormen de nieuwe meerderheid in de provincie Vlaams-Brabant. Vlaams Parlementslid Bart Nevens gaat deel uitmaken van de deputatie, het provinciale bestuur. De functie van gedeputeerde is onverenigbaar met een zitje in het Vlaams Parlement. Met Elke Wouters werd een meer dan capabele opvolger aangeduid, een terechte keuze ook van en voor de N-VA, gezien het stemmenaantal dat zij behaalde bij de parlementsverkiezingen van 2014.

Elke was eerder raadgever 'Welzijn en Gezin' op het kabinet van viceminister-president Geert Bourgeois en daarna werkzaam als raadgever op het kabinet van viceminister-president Liesbeth Homans.

Bart Nevens: “Als lijsttrekker ging ik met de belofte naar de kiezer dat we bestuursverantwoordelijkheid wouden opnemen indien de kiezer ons daar het mandaat toe gaf. Ik ben een man van mijn woord, dus ik hou me daar ook aan. Ik ga het Vlaams Parlement zeker en vast missen, maar ik weet dat met Elke Wouters een jonge en getalenteerde politica uit de Vlaamse Rand me opvolgt.”

Elke Wouters: “Ik wens Bart uiteraard veel succes toe in de provincieraad en ga er alles aan doen om hem succesvol op te volgen. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar ik zie het helemaal zitten om deze nieuwe uitdaging aan te vatten.”