De 20.000 Ryanair-reizigers hier moeten correct en tijdig geïnformeerd worden tijdens staking

6 juli 2018, over deze onderwerpen: Luchtvaart

De luchtvaartmaatschappij Ryanair kondigde deze week opnieuw aan dat het mogelijk een groot aantal vluchten vanuit België moet schrappen omwille van een staking bij haar cabinepersoneel. De staking zou plaatsvinden op 25 en 26 juli. In het hoogseizoen worden hiermee meer dan 100 vluchten getroffen. Ongeveer 20.000 reizigers zouden hun vlucht in het gedrang zien komen.

Het is niet de eerste keer dat dit probleem zich voordoet bij Ryanair. Vorige zomer werden reizigers met eenzelfde situatie geconfronteerd. Op dat moment bleek ook dat Ryanair ruim onvoldoende scoorde op het vlak van informatie aan de consument. 

“Minister Peeters gaf in oktober aan dat er verscheidene onderzoeken werden gevoerd naar inbreuken van Ryanair in het kader van consumentenzaken. Zo zouden consumenten te weinig informatie krijgen in verband met hun mogelijkheden tot annulatie, ook in het geval van stakingen”, aldus Kamerlid Werner Janssen. “De minister stelde ook dat er mogelijk dwangsommen zouden worden gevorderd indien Ryanair niet zou voldoen aan de Europese informatieverplichtingen. Wij dienden deze week dan ook een aantal vragen in om na te gaan of de reizigers nu wel de juiste informatie zullen verkrijgen. Dat er stakingen plaatsvinden mag niet ten koste gaan van de rechten van de consument", besluit Janssen