Zware straffen voor plunderende relschoppers op hun plaats

Door Johan Van den Driessche op 14 november 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie
Politiewagen

De N-VA veroordeelt scherp het onaanvaardbare geweld in Brussel na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal. Alle aanstokers en geweldplegers moeten opgespoord en streng gestraft worden. “Wie geen respect toont voor vredig samenwonen, voor de orde- en hulpdiensten en voor persoonlijke bezittingen, heeft geen plaats in onze samenleving”, zegt Brussels parlementslid Johan Van den Driessche.

Eén politiezone nodig voor doeltreffende interventies

Van den Driessche bedankt de professionele, gemotiveerde politieagenten en brandweerlui voor hun daadkrachtige en moedige optreden. Maar hij vraagt ook om na te gaan hoe toekomstige interventies beter kunnen. “De kritiek dat snelle tussenkomsten op de centrale lanen moeilijk zijn, moeten we ernstig nemen”, stelt hij. “Hetzelfde geldt voor het uitblijven van de fusie van de politiezones. Met één grote politiezone zouden de ordediensten alvast geen kostbare tijd verliezen bij het optrommelen van reservekrachten uit andere zones.”

Dat de burgemeester van de stad Brussel – het hoofd van de politie – zegt dat hij niet betrokken was bij de nochtans ernstige operaties van die nacht, doet Van den Driessche ook de wenkbrauwen fronsen: “Dat aspect moet tot op het bot worden onderzocht. De veiligheid van de burgers moet immers op de eerste plaats komen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is