Zuhal Demir heropent toeristisch seizoen in Vlaanderen Vakantieland met YouFlanders-app

Door Zuhal Demir op 5 juni 2020, over deze onderwerpen: Toerisme, Vakantie voor iedereen, Coronacrisis
Vlaamse toerismesector lanceert sensibiliserings- en inspiratiecampagne voor zomer in eigen land: “We hebben jullie gemist. #welkomterug”

Wie op zoek is naar een leuk plekje om vakantie in eigen land door te brengen, kan vanaf maandag terecht op YouFlanders voor inspiratie. Dat is een online applicatie die het toeristische aanbod in Vlaanderen bundelt. “Vlaanderen heeft prachtige troeven waarvan we kunnen genieten, en ook onbekende parels die wachten om door een breder publiek ontdekt te worden: van Leut tot Lampernisse.”

Kom uit uw kot

Na weken ‘blijf in uw kot’ is het nu eindelijk tijd voor ‘kom uit uw kot’. Minister Demir stelt in samenwerking met de Vlaamse kunststeden en provincies ook de online applicatie voor om Vlaanderen te ontdekken: ‘YouFlanders’. Bezoekers vinden er het toeristische aanbod terug, ze kunnen de veiligheidsmaatregelen op die plekken nagaan én meteen zien hoe druk het er al dan niet is.

We hebben jullie gemist

Met de warme boodschap ‘We hebben jullie gemist’ start volgende week de inspiratiecampagne Vlaanderen Vakantieland om het toerisme in Vlaanderen in de kijker te zetten. “Belangrijk om weten: wie boekt via de website www.vlaanderenvakantieland.be, reserveert rechtstreeks bij de eigenaars en uitbaters. Op die boekingen worden geen commissies ingehouden, zodat de toerismesector in ons land maximaal ondersteund wordt.”

Met gerust gemoed op pad

Vanaf 8 juni kan iedereen terecht op ‘YouFlanders’. De applicatie is gratis en geeft gebruikers een overzicht van alle bezienswaardigheden en toeristische diensten in hun nabijheid of op hun bestemming. Ze vinden er alle informatie die nodig is om met een gerust gemoed op pad te gaan: welke veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing? Waar moet ik op letten? Is het daar op dit moment druk? Wat zijn rustigere alternatieven?”

Bewuster en dichterbij

Reizen in de zomer van 2020 zal duidelijk anders zijn: bewuster en dichterbij. Het zal beter zijn voor het welzijn van vele mensen die echt nood hebben aan het helend effect van vakantie, zegt Zuhal Demir. “Het zal ook beter zijn voor onze lokale economie, beter voor het milieu, beter voor de waardering van onze eigen streek… En om die eigen streek volop te kunnen waarderen, tonen we deze zomer ook al het unieke van Vlaanderen Vakantieland op televisie, in samenwerking met Belgische media.”

Iedereen Verdient Vakantie

Bij dat alles houdt de toeristische sector ook rekening met Vlamingen in kwetsbare situaties. Om vakantie ook voor hen mogelijk te maken, ondersteunt minister Demir het partnernetwerk Iedereen Verdient Vakantie dat Toerisme Vlaanderen coördineert. “Als kind was de uitstap naar Blankenberge met de trein en het ijsje op de dijk een dure expeditie voor het zevenkoppig gezin Demir. Maar het zijn herinneringen die ik voor altijd koester. Ik ben blij dat we veel mensen ook dit jaar die kans kunnen geven. Deze zomer laten we niemand achter.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is