Zomerstraten kleuren Vlaanderen vanaf 11 juli

Door Jan Jambon op 29 juni 2020

“Deze zomer is Vlaanderen onze bubbel.” Vlaams minister-president Jan Jambon en Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) steunen de ‘Zomerstraten’, een initiatief dat in het weekend van de Vlaamse feestdag op gang geschoten wordt. “We brengen mensen in kleine groep bij elkaar en we ontdekken opnieuw onze eigen buurten en wijken.”

Door corona zal 11 juli, onze Vlaamse feestdag, er anders uitzien dan gewoonlijk. Bovendien zullen veel Vlamingen de zomervakantie in eigen land doorbrengen door de pandemie. De ideale gelegenheid om de Vlaming zijn eigen buurt beter te laten ontdekken. Daarom steunt de Vlaamse Regering een nieuwe initiatief: de Zomerstraten. 

Vlaamse feestdag niet zomaar laten voorbijgaan

De Zomerstraten is een unieke samenwerking tussen Vlaanderen Feest en de Voetgangersbeweging. Het startschot wordt gegeven op 11 juli, waarna de Zomerstraten de ganse zomer lang kleur zal brengen in heel Vlaanderen. Minister-president Jambon zet mee de schouders onder het initiatief: “De Vlaamse feestdag mogen we niet zomaar voorbij laten gaan. Massabijeenkomsten zijn natuurlijk nog niet mogelijk, maar we ondersteunen kleinschalige initiatieven op straatniveau. We brengen mensen in kleine groep bij elkaar en we ontdekken opnieuw onze eigen buurten en wijken. Niet enkel op 11 juli, maar heel de zomer lang. Want deze zomer is Vlaanderen onze bubbel.”

Stoepkrijt, geveltuintjes, een hapje en een drankje

Dankzij financiële ondersteuning van de Vlaamse Regering kunnen burgers en lokale besturen die speel- of zomerstraten organiseren rekenen op een startpakket van de Voetgangersbeweging met onder andere flyers, een banner en stoepkrijt. Tijdens het weekend van 11 juli krijgen organisatoren daarbovenop een cheque ter waarde van 180 euro van Vlaanderen Feest vzw. Die kan dienen voor spelmateriaal, het installeren van geveltuintjes, of het aankopen van hapjes en drankjes bij de lokale horeca. 

Meer informatie vindt u terug op www.zomerstraat.vlaanderen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is