'Zijn we het kwijt?' Johan Van Overtveldt tekent confederaal model uit voor België en Europa

Door Johan Van Overtveldt op 30 april 2019, over deze onderwerpen: Financiën, Confederalisme, Europees beleid, Verkiezingen 2019
Boek Johan Van Overtveldt: Zijn we het kwijt?

Johan Van Overtveldt heeft een nieuw boek uit. In Zijn we het kwijt? tekent de voormalig minister van Financiën het confederale model uit voor zowel België als Europa. Bouwend op de ervaring en de inzichten die hij de voorbije vier jaar opdeed, kiest Van Overtveldt voor een goed georganiseerd Europa zonder daarom mee te gaan in de idee van ‘an ever closer union’. Op 26 mei staat Johan Van Overtveldt namens de N-VA op de derde plaats voor het Europees Parlement.

Confederale hertekening

‘Het verhaal van Vlaanderen, België en Europa speelt zich af in een alsmaar verder globaliserende wereld.’ Zo luidt de eerste zin in Zijn we het kwijt?, het nieuwe boek van voormalig minister Van Overtveldt. Hij pleit daarin voor een grondige hertekening van het kwakkelende Europese project om Europa overeind te houden tussen opkomende economieën als China en India. Het confederale model is volgens Van Overtveldt het beste voor een sterk en efficiënt Europa.

Om zijn pleidooi te onderbouwen put Johan Van Overtveldt uit zijn vier jaar ervaring als federaal minister van Financiën. Hij brengt een open en persoonlijk reflectie op vier jaar regering-Michel en gaat geen onderwerp uit de weg.

Zijn we het kwijt? is een publicatie van Uitgeverij Polis. Meer informatie lees je hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is