Zakenmodel mensensmokkelaars in de wortel kraken

Door Bart De Wever op 20 september 2018, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel
mensensmokkel

"Het principe is dat illegale inwijking in Europa niet kan worden beloond met een wettelijk verblijf. Zolang je de Europese grenzen niet sluit, zullen mensen blijven verdrinken en wordt het drama verlengd." N-VA-voorzitter Bart De Wever pleitte in Terzake voor duidelijke maatregelen die het zakenmodel van de mensensmokkelaars “in de wortel kraken”.

Beslag op smartphones

Voorzitter De Wever kijkt daarbij naar de smartphones van opgepakte illegale transmigranten. “Als je tijdens het gerechtelijk onderzoek systematisch de smartphones in beslag neemt, garandeer ik je dat zeer snel in het wereldje van de mensensmokkelaars zal rondgaan dat België niet ‘the place to be’ is”, redeneerde Bart De Wever.

Ontradende reputatie

Over de oproep van Kamerfractievoorzitter Peter De Roover om illegale inwijkelingen per snelrecht te veroordelen tot gevangenisstraffen, zei De Wever: “Het gaat mij er niet om dat we onze gevangenissen met transmigranten moeten vullen, het gaat om de wereld van de mensensmokkelaars. Je zal de reputatie moeten krijgen dat het zinloos is, dat je niet moet proberen, dat het nooit zal lukken".

Bekijk hier het hele gesprek met Bart De Wever in Terzake.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is