Wallonië stapt in Vlaamse voetsporen en gaat ook voor oprichting Nationale Parken

Door Zuhal Demir op 3 augustus 2021, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Klimaat
Selfie van Ignace Schops, Zuhal Demir en Jean-Luc Crucke aan het mooiste panorama van Vlaanderen

De Vlaamse Regering startte in april de zoektocht naar gebieden voor drie éxtra Nationale Parken in Vlaanderen, naast het al bestaande Nationaal Park Hoge Kempen. Ook de Waalse regering gaat nu op zoek naar de eerste twee Nationale Parken op Waals grondgebied. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir gingen alvast op pad met Waals minister Jean-Luc Crucke, die een kijkje wou nemen naar de Vlaamse aanpak.
Het Nationaal Park Hoge Kempen is tot nader order ons énige Nationale Park en is dé parel van Limburg. De parel van Vlaanderen. Het is in de eerste plaats een thuis voor zeldzame dier- en plantensoorten. Talloze actoren op het terrein engageren zich elke dag weer voor een optimale inrichting van de biodiverse bos- en natuurgebieden.

Authentieke natuurbeleving

“Het is met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar een aantrekkingspool voor zij die op zoek zijn naar een authentieke natuurbeleving. We zetten het ook toeristisch maximaal zo in de markt. Met succes. In de toekomst willen we met het ‘merk’ Nationaal Park nog meer doen. Er komen drie extra Nationale Parken Vlaanderen. Tot september kan men er kandidaturen voor indienen”, klinkt het bij minister Demir.

Wallonië wil 2 Nationale Parken

Vorig jaar trok minister Demir al op pad doorheen met park met Waals minister van Natuur Céline Tellier en Waals minister van Toerisme Valérie De Bue. Kort nadien besliste de Waalse regering tot de oprichting van twee Nationale Parken op Waals grondgebied om mee de relance mogelijk te maken. Dinsdag ging ze met de “Waals minister van Begroting Jean-Luc op pad in het Nationaal Park Hoge Kempen,. “Zeer blij dat ook Wallonië hier inspiratie kan vinden om de prachtige Waalse natuur niet alleen uit te breiden en te beschermen, maar ook in de markt te zetten als troef voor de volledige gemeenschap”, klinkt het bij Demir.    

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is