Vlaanderen verlaagt vakantiedrempels

Door Ben Weyts op 14 juli 2016, over deze onderwerpen: Toerisme
Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,3 miljoen euro in 44 vakantieverblijven, verspreid over heel Vlaanderen. Met dat geld wordt gewerkt aan meer gezinsvriendelijkheid, een betere toegankelijkheid en een sterkere zorg. “Dankzij die gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek”, zegt de minister, die vakantie binnen het bereik wil brengen van élke Vlaming.

“Ook mensen met een klein budget of mensen met een beperking moeten op vakantie kunnen in Vlaanderen”, vindt Weyts. Zij stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels.

Dubbel doel

“Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen en er zonder gerichte Vlaamse steun nooit zouden komen”, verklaart de minister. De investeringen dienen een dubbel doel. Mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood krijgen een ruimer verblijfaanbod in eigen land, wat een meerdaagse vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maakt. Toeristische ondernemers krijgen dan weer de kans om op termijn een veel bredere markt te bedienen, wat de toeristische sector nog meer toekomst geeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is