Vier keer meer student-ondernemers in Vlaanderen dan in Wallonië

Door Katrien Houtmeyers op 12 februari 2020, over deze onderwerpen: Ondernemen, Hoger onderwijs
Student aan het werk

Alsmaar meer studenten combineren hun studie met het ondernemerschap. Per kwartaal komen er zo’n 500 nieuwe student-ondernemers bij, zo achterhaalde Kamerlid Katrien Houtmeyers. Opvallend: in Vlaanderen zijn er bijna vier keer meer student-ondernemers dan in Wallonië.

Zij die de taart bakken

Het statuut van student-ondernemer staat open voor studenten die voor minstens 27 studiepunten zijn ingeschreven aan universiteit. Eind 2018 waren er al 6.238 student-ondernemers: 4.301 in Vlaanderen, 1.194 in Wallonië en 759 in Brussel. De cijfers voor 2019 zijn nog niet gekend, al stond de teller na het derde kwartaal al op 7.952 student-ondernemers.

Katrien Houtmeyers reageert verheugd. “Het is mooi om te zien dat steeds meer jonge mensen de stap naar het ondernemerschap durven te zetten. Het zijn zij die de taart bakken die de politiek daarna wil verdelen.”

Vlaamse inzet op ondernemen

Houtmeyers ziet in de cijfers een bewijs van het gevoerde beleid van de Vlaamse en vorige federale regering: “De regeringen met de N-VA zetten in op jobcreatie, op mensen die de handen uit de mouwen willen steken en dat zie je: het aantal student-ondernemers is in Vlaanderen meer dan dubbel zo hoog als in Brussel en Wallonië samen. We moeten dat ondernemerschapsvriendelijk beleid dan ook resoluut verder blijven uitrollen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is