Een delegatie parlementsleden en partijmedewerkers maakte namens de N-VA duidelijk dat er voor onverdraagzaamheid tegen holebi’s en transgenders geen plaats is in Vlaanderen. Onder meer staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir, Vlaams Parlementslid Piet De Bruyn en Brussels parlementslid Johan Van de Driessche trokken samen met duizenden anderen op onder de regenboogvlag in Brussel.

N-VA aangevallen

De deelname van de N-VA werd ontsierd toen enkele tegenbetogers de N-VA-wagen aanvielen. Vlaams volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn getuigt: “Vandaag zijn we van in het begin tot op het einde door een groepje anarchisten geviseerd en agressief bejegend. In het begin was het nog verbaal en kwamen ze neus aan neus staan, maar op het einde zijn ze met twintig man tegelijkertijd op onze praalwagen afgestormd en wilden ze de spandoeken eraf rukken." De politie heeft vier mensen aangehouden voor de agressie.

Tot in 2019!

De N-VA laat zich echter niet afschrikken en bevestigt dat ze ook in 2019 aan de Pride Parade zal deelnemen. "Het vieren van diversiteit en de inzet voor de LGBTQI+-gemeenschap is essentieel en dat blijven we doen", besluit Piet De Bruyn.

Herbeleef de Pride in de reportage hieronder.