Video: Brusselse arts Tine Gregoor is tiende 'Vlaamse Madam'

Door N-VA op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: N-VA
Tine Gregoor

De N-VA-vrouwen hebben dit jaar de Brusselse arts Tine Gregoor in de bloemetjes gezet als ‘Vlaamse Madam’ (VlaM). Sinds 2008 onderscheidt de N-VA met die trofee een verdienstelijke Vlaamse vrouw voor haar bijzondere bijdrage aan de samenleving. De laureate van 2017 was als een van de allereerste hulpverleners ter plaatse bij de aanslag op het metrostation in Maalbeek. “De hulpverleners van de aanslagen op 22 maart in Brussel zijn voor ons dé mensen van 2016. Tine is daar de verpersoonlijking van”, aldus Brussels parlementslid Cieltje Van Achter, die haar stadsgenote voordroeg.

“Tine Gregoor woont in Schaarbeek en was op het moment van de aanslag in de buurt van het metrostation in Maalbeek. Toen ze op weg naar haar werk hoorde dat daar een aanslag was gepleegd, aarzelde ze niet om te helpen. Ze kwam in de allereerste lijn van hulpverlening terecht en diende zo de eerste zorgen toe aan de meest zwaargewonde slachtoffers. Tine heeft die dag, samen met de vele andere hulpverleners, het beste van zichzelf gegeven voor de slachtoffers en wij zijn haar daarvoor enorm dankbaar”, aldus Van Achter. Bij de prijsuitreiking in het Vlaams Parlement gaf de arts een pakkende getuigenis over die dag.

Uitzonderlijke moed

“De moed en inzet van de talloze hulpverleners die dag en in de nasleep van de aanslagen kan niet worden overschat. Zij zijn echte helden”, vult N-VA-ondervoorzitter Lies Jans aan. “Het is voor die uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen dat onze partijraad voor Tine Gregoor heeft gekozen. De aanslagen in Maalbeek en op Zaventem hebben diepe wonden geslagen, maar eveneens voor een grote verbondenheid gezorgd”, besluit Jans.

Het is al de tiende keer dat de Vlaamse Madam wordt verkozen. Vorig jaar ging de onderscheiding nog naar rolstoelatlete Marieke Vervoort.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is