Vereenvoudigde belastingbrief voor 4 op 10 Belgen

Door Johan Van Overtveldt, Theo Francken op 2 februari 2018, over deze onderwerpen: Belastingen
belastingen

Leuk is de jaarlijkse belastingaangifte nooit. Maar minister Johan Van Overtveldt en staatssecretaris Theo Francken maken het de burger wel eenvoudiger en makkelijker. Binnenkort zullen drie miljoen belastingplichtigen immers kunnen genieten van een vereenvoudigde aangifte.

Daarin staan de fiscale gegevens waarover de overheid beschikt al ingevuld. Je moet dan alleen nog controleren of de gegevens volledig en correct zijn. Tot nu toe gold er een maximumbedrag aan bezoldigingen om van de vereenvoudigde aangifte te kunnen genieten. Die voorwaarde wordt nu afgeschaft. De doelgroep breidt zo uit met 800.000 personen. Wie een lening heeft lopen of inkomsten uit het buitenland krijgt, moet wel nog steeds zelf een aangifte indienen.

Maatregel maakt u het leven makkelijker

“Dit is een enorme administratieve vereenvoudiging, voor de burger én de fiscus”, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. “In 94 procent van de gevallen gaat de burger immers akkoord met de vereenvoudigde aangifte.” Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging, Theo Francken sluit zich daarbij aan: “Een kerntaak van mijn beleid is om het leven van burgers en ondernemingen te vereenvoudigen. Deze maatregel is hier een toonvoorbeeld van. Het dringt de administratieve rompslomp van de belastingaangifte fors terug.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is