Transparante pakjesdiensten voor Europese shoppers

Door Anneleen Van Bossuyt op 13 maart 2018, over deze onderwerpen: Europese Commissie, Europese handel
pakjes

Vanaf 2019 kunnen Vlamingen makkelijker kiezen tussen de verschillende pakjesdiensten die vanuit andere EU-lidstaten leveren. Er komt een vergelijkende website van alle aanbieders. Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt is tevreden met de maatregel. “Consumenten kunnen voortaan makkelijker nagaan welke tarieven het voordeligst zijn”, zegt Anneleen Van Bossuyt.

Vlaamse consumenten informeren

De nieuwe regels zetten in op transparantie voor wie pakketjes vanuit een andere lidstaat bestelt. Bedrijven moeten binnenkort verplicht de kostprijs van een levering, de leveringsopties en informatie over klachtprocedures op hun website vermelden. “Zo zullen Vlaamse consumenten beter geïnformeerd hun aankopen kunnen doen”, zegt Europarlementslid Van Bossuyt.

Valsspelers op de vingers tikken

Bovendien moeten grensoverschrijdende pakketbezorgers met meer dan vijftig werknemers jaarlijkse de nationale autoriteiten op de hoogte brengen van onder meer hun prijslijst, omzet en het aantal werknemers. “Zo hebben nationale overheden universele postbedrijven objectiever beoordelen en valsspelers op de vingers tikken”, besluit Anneleen Van Bossuyt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is