Terreurniveau daalt, maar veiligheid blijft prioriteit

Door Jan Jambon op 24 januari 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid, Politie, Staatsveiligheid, Leger
Politie en militairen in het straatbeeld

Het terreurniveau in ons land zakt van drie naar twee. Dat betekent niet dat de dreiging verdwenen is, wel dat aanslagen momenteel minder waarschijnlijk zijn. De inspanningen om de veiligheid van de burgers te garanderen dalen echter hoegenaamd niet. Zo blijven de veiligheidsdiensten extra alert bij evenementen en op specifieke locaties.

“De voorbije jaren gold op elke plek waar mensen samenkwamen niveau drie”, verklaart Jan Jambon, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. “Nu gaan we dat geval per geval bekijken. Maar uiteraard zit daar een logica achter. Anders geven we een uitnodiging aan de terroristen.”

Beter gewapend tegen terreur

In totaal handhaafde ons land iets meer dan twee jaar dreigingsniveau drie, na de aanslagen in Parijs in november 2015. Sindsdien werden militairen ingezet om de veiligheid van de bevolking te garanderen. Nu het terreurniveau zakt, zal hun aanwezigheid in de straten minder prominent worden. “Maar dankzij de nieuwe veiligheidscultuur die we hebben ontwikkeld, zijn we beter gewapend dan ooit tegen terreur”, besluit minister Jambon.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is