Rust zacht, Willy

Door N-VA op 18 november 2020, over deze onderwerpen: N-VA
Willy Kuijpers

Dinsdag overleed Volksunie-icoon Willy Kuijpers. Willy was een onvermoeibare voorvechter van de Vlaamse ontvoogding, eerst bij de VU en nadien bij de N-VA. Bovenal was hij een sociaal bewogen en warme mens. Niet alleen de N-VA, maar heel Vlaanderen verliest met Willy’s overlijden een groot man die altijd op de barricaden stond voor wie in de verdrukking was.

De N-VA leeft mee met zijn echtgenote Lieve, zijn familie en vele vrienden.

Rust zacht, Willy.


Willy Kuijpers in LEO

Willy Kuijpers deed begin dit jaar zijn verhaal in het allereerste nummer van LEO. Een uittreksel:

‘Aan de ene kant had je de Franstalige Leuvenaars. Aan de andere kant waren de kinderen opgedeeld in weerstanders en zwetten. Dat heeft me nooit losgelaten: het onrechtvaardige van de oorlog, maar ook het onrechtvaardige van de maatschappij.’ De uitleg krijgt Kuijpers van zijn vader Jan. ‘Kort voor zijn dood zei hij me: De Vlaamse Beweging is meer dan een taalbeweging. Dat is een emancipatiebeweging. Kijk maar rondom u. En inderdaad, wij zagen de armoede in Vlaanderen.’

Het hele artikel vind je hier, op bladzijde 24 en 25.
 

Mooie herinneringen met Willy

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De N-VA verzamelt foto's van Willy Kuijpers. Die kan je hier bekijken. Heb je zelf foto’s van een mooie herinnering met Willy? Bezorg ze ons via facebook [at] n-va.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is