Kritische stem

Europarlementslid Packet start op een belangrijk moment. Met de brexit verdwijnt er een belangrijke kritische stem in het Europees debat. “Het is nu meer dan ooit belangrijk dat andere kritische stemmen, zoals die van de N-VA, gehoord worden en ik ben blij dat ik het team kan vervoegen. De EU moet echt enkel daar optreden waar ze Europese toegevoegde waarde creëert”, zegt Ralph Packet.

N-VA-visie verdedigen

Ralph Packet zal de dossiers van Sander Loones verder opvolgen. Eén daarvan is het project InvestEU, de opvolger van het Junckerfonds. “Ik ben me volop aan het inwerken. Dit dossier is belangrijk omdat het alle investeringsinstrumenten van de EU wil bundelen en hervormen. Vanaf maandag begin ik met de onderhandelingen en ik zal de N-VA-visie zo goed mogelijk verdedigen”, klinkt Europarlementslid Packet vastberaden.

Woensdag werd Ralph Packet tijdens de plenaire vergadering in het Europees Parlement formeel afgeroepen als parlementslid. Hij wordt ook vast lid van de commissie Economie en Monetaire zaken en plaatsvervangend lid van de commissie Internationale Handel en van de commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.