PS pampert illegalen in Maximiliaanpark

Door Theo Francken op 9 augustus 2018, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel
Theo Francken

“Er is maar één oplossing voor de migranten in het Brusselse Maximiliaanpark: opsluiten en terugsturen.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken reageert op de nieuwe toestroom van migranten in het park vlakbij het Noordstation in Brussel. “Ik kan die mensen geen bed, bad en brood aanbieden omdat de opvangwet van 2007 mij dit niet toestaat.” Staatssecretaris Francken hekelt het gebrek aan medewerking van Brussels burgemeester Philippe Close bij de aanpak van het probleem.

Politieke agenda

Dagelijks bivakkeren tussen de 500 en de 700 migranten in het Maximiliaanpark. Om de situatie aan te pakken kijkt staatssecretaris Francken naar de lokale politie van Brussel. “Het is de taak van de lokale overheid om te zorgen voor de openbare veiligheid en netheid in Brussel”, legt Theo Francken uit. Maar burgemeester Close werkt niet mee. “Er is een politieke agenda. Zij blijven die ngo’s en de illegalen pamperen in de stad Brussel, met als enige bedoeling om de N-VA aan te vallen, te zeggen dat Francken het niet aankan, dat Jambon het niet aankan, dat wij hardvochtig en inhumaan zijn.”

Migratiehub

De verhuis van de asieldiensten binnenkort zal aan de situatie weinig veranderen, denkt Theo Francken. “De ngo’s hebben van het Maximiliaanpark een migratiehub gemaakt voor wie van België naar het Verenigd Koninkrijk wil. Ze hebben er een echt netwerk uitgebouwd. Je krijgt er gratis eten, gratis soep, gratis medische hulp en je kan er worden opgepikt om een slaapplaats te krijgen.” De staatssecretaris herhaalt zijn pleidooi voor een aanpak naar Australisch model, waarbij migranten op zee worden tegengehouden en teruggestuurd. “Het zal er komen, ik ben vastberaden. Dat zijn geen vluchtelingen, dat zijn puur economische migranten”, besluit Theo Francken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is