Problemen op het werk steeds meer bespreekbaar bij Vlaamse overheid

Door Bert Maertens op 24 februari 2016, over deze onderwerpen: Welzijn, Ambtenaren

In 2014 wendden 345 personeelsleden van de Vlaamse overheid zich tot een preventieadviseur of vertrouwenspersoon met een klacht over welzijn op de werkvloer. “Dat is een stijging met bijna twintig procent op twee jaar tijd”, zegt Vlaams Parlementslid Bert Maertens. Hij ziet in die significante stijging vooral het bewijs dat problemen op het werk steeds meer bespreekbaar worden, bijvoorbeeld door preventiecampagnes over pesten. “En dat is uiteraard een goede zaak”, meent hij.

“De drempel naar een vertrouwenspersoon binnen de dienst, bij wie je terecht kan met je problemen, is de jongste jaren duidelijk gedaald”, stelt Maertens vast. "Het uitstekende werk van die eerstelijnshulpverleners is heel belangrijk, zeker in een grote organisatie als de Vlaamse overheid. Maar elke klacht is eigenlijk een klacht te veel. Daarom is het goed dat minister Homans dit jaar werk maakt van het uitvoeren van een actieplan burn-out en welzijn.”

Genezen én voorkomen

De mogelijke aanleidingen voor een verzoek tot psychosociale interventie zijn divers. “Conflicten of problemen met een leidinggevende komen het meest voor, met 40 procent van het totale aantal klachten”, verduidelijkt Maertens. “Conflicten of problemen met andere collega's zijn goed voor 35 procent van het totaal. In 22 procent van de gevallen was pesten op het werk de directe aanleiding voor een verzoek tot tussenkomst.”

Na elk verzoek tot psychosociale interventie proberen vertrouwenspersonen en preventieadviseurs tot een passende oplossing te komen. “Het is hun eerste taak om de betrokkene op te vangen en hem of haar een luisterend oor te bieden. Ze proberen de klager advies te verlenen, maar kaarten indien nodig ook de problemen aan bij leidinggevenden of zorgen voor coaching”, legt Maertens uit.

Ten slotte blijft de Vlaamse overheid vandaag een aantrekkelijke werkgever. Zo blijkt uit de recentste personeelsbevraging dat 85 procent of vier op de vijf medewerkers met plezier naar het werk komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is