2018 begint voor de N-VA even turbulent als het eindigt: Soedangate zet de partij en in het bijzonder Theo Francken onder zware druk. Sommigen vragen zelfs om zijn ontslag. Maar de N-VA-falanx sluit als vanouds de rangen en Theo blijft staatsecretaris. De teneur is niettemin gezet voor een woelig 2018, met in december de val van de federale regering als jammer dieptepunt.

De staatssecretaris en de justitiespecialist

In aflevering 7 van de podcast ’20 jaar N-VA’ spreekt gastheer Mark Demesmaeker met Theo Francken en Sophie De Wit. Theo was in 2018 staatssecretaris voor Asiel en Migratie, nu is hij Kamerlid en burgemeester van Lubbeek. Sophie zit sinds 2010 eveneens in het federaal parlement, waar ze zich profileert als justitiespecialist. Ze is ook burgemeester van Aartselaar.

De puntjes op de i over het Marrakesh-pact

Sophie en Theo vertellen over het turbulente jaar 2018 en de sluipende verharding van de sfeer in het federaal parlement. Maar er is meer: we vernemen hoeveel -of beter gezegd: hoe weinig- uren Theo en Sophie slapen per nacht en hoe Sophie De Wit de hele Marrakesh-saga beleefde vanuit het parlement.

Deze en tal van andere anekdotes ontdek je in ‘Het ware verhaal achter Marrakesh’, aflevering 7 van de podcastreeks ’20 Jaar N-VA’ op Google PodcastApple Podcast en Spotify.

Audio file