In 2009 trekt de N-VA opnieuw alleen naar de Vlaamse verkiezingen, nadat in het jaar voordien het kartel met CD&V is afgesprongen. Op eigen kracht haalt de partij 13 procent en mag ze 16 verkozenen afvaardigen in het Vlaams Parlement. Bij de aanstelling van de Vlaamse ministers tovert de N-VA een wit konijn uit de hoed.

De persoonlijk medewerker van de voorzitter en de Voka-baas

In aflevering 4 van de podcast ’20 jaar N-VA’ ontvangt gastheer Mark Demesmaeker Liesbeth Homans, in 2009 persoonlijk medewerker van Bart De Wever, daarna Vlaams volksvertegenwoordiger en nu voorzitter van het Vlaams Parlement, en Philippe Muyters, toen baas van Voka, vervolgens minister en nu Vlaams Parlementslid.

De verbroken belofte van Philippe Muyters

Philippe en Liesbeth vertellen over de jaren 2009-2014, te beginnen met het eerste verkiezingssucces in 2009. En er is meer: we komen van Philippe te weten welke belofte aan zijn vrouw hij verbrak en waarom hij op zijn hectische eerste dag als Vlaams minister zijn eigen receptioniste was. En Liesbeth Homans doet uit de doeken welke tweede carrière weggelegd ligt voor Bart De Wever indien hij ooit stopt met politiek.

Deze en tal van andere anekdotes ontdek je in ‘Op eigen kracht naar de Vlaamse macht’, aflevering 4 van de podcastreeks ’20 Jaar N-VA’ op Google PodcastApple Podcast en Spotify.

Audio file